vestnik

(TOP 5 minulega tedna) Od botrov, nesrečnega dogodka do sprememb na glasbeni sceni

Vestnik.si, 11. 3. 2024
Vestnik.si
Najbolj brane vsebine na vestnik.si.
Aktualno

Preverite, katere vsebine na naši spletni strani so vas v minulem tednu najbolj pritegnile. Če ste jih zamudili, vam ponujamo novo priložnost, da jih preberete.

1. Štumpf odločil, da birmanci ne bodo več spremljani s strani botrov, odzval se je papež Frančišek

Na prvem mestu lestvice TOP 5 se je znašel prispevek o birmanskih botrih v murskosoboški škofiji. Lani je škof Peter Štumpf po posvetu z duhovniki in nekateri laiki sprejel odlok, ki določa, da birmancev pri prejemu zakramenta birme ne bodo več spremljali botri. Mnogi so temu nasprotovali, tudi starši in eni os teh so za mnenje zaprosili papeža Frančiška. V prispevku si tako lahko preberete, kakšna je vsebina pisma iz Vatikana. 

gregorčičeva-ulica,-ms, cerkev-svetega-nikolaja, promet, krožišče
Loris Cipot/fotolens.si
Fotografija je simbolična.

2. Preiskava okoliščin dogodka v Dolnjih Slavečih še poteka

Na Dolnjih Slavečih je minuli četrtek dveletni otrok padel v fekalno jamo. Otroka so potegnili iz jame domačini in mu do prihoda zdravniške ekipe nudili pomoč, s pomočjo helikopterja pa je bil prepeljan v UKC Maribor. Iz Policijske uprave Murska Sobota so naslednji dan sporočili, da bodo po zaključku preiskave obvestili pristojno Okrožno državno tožilstvo.

simbolična, policija, prometna-enota, policijska-enota-s-službenimi-psi
Jure Kljajić
Slika je simbolična.

3. Pomurec postal član zasedbe Poskočni muzikanti

Na vestnik.si smo razkrili, da je sin Miša Kontreca Nick Domes, ki se je v minuli sezoni predstavil v šovu Slovenija ima talent, postal član zasedbe Poskočni muzikanti. Z glasbo se ukvarja že več kot 15 let, ob petju igra klavir, kitaro in harmoniko. 

432197645_18420850894006819_8701742153504033886_n
FB Poskočni muzikanti
Nick Domes je postal član skupine Poskočni muzikanti.

4. Strokovni direktor SBMS Dušan Kovač: »Strokovnih napak se vsi bojimo«

Po razkritju dveh velikih napak v zdravstvu, ki sta pretresli slovensko javnost, smo se pogovarjali s strokovnim direktorjem Splošne bolnišnice Murska Sobota Dušanom Kovačem. V intervjuju sta se z novinarko dotaknila napak v zdravstvu, zdravniške stavke, urgentnega centra in dostopnosti do zdravstvenih storitev. 

dušan-kovač, sbms
Jure Kljajić
Dušan Kovač

5. Prepih v moravskotopliškem vrtcu: Dolgoletna ravnateljica se poslavlja

Vrtec Moravske Toplice je minuli teden dobil novo ravnateljico. Dolgoletna ravnateljica Simona Kuačič je dobila negativno mnenje občinskega sveta pri naskoku na nov mandat, na seji sveta zavoda pa je za novo ravnateljico potrdil Biserko Ocvirk. 

občina-moravske-toplice, seja-občinskega-sveta, vrtci-občine-moravske-toplice
Rok Šavel
Seja občinskega sveta Občine Moravske Toplice

top-5 vestnik.si vsebina najbolj-brano