vestnik

(TOP 5 na vestnik.si) Nadležne vrane, izjemno zanimanje za kmetijska zemljišča in izbor najuspešnejših podjetij

Vestnik.si, 2. 9. 2024
Vestnik.si
Najbolj brane vsebine na vestnik.si.
Aktualno

Ste zamudili vsebine, ki so v minulem tednu na naši spletni strani najbolj odmevale? Tu je nova priložnost, da jih preberete.

1. (VRANE) Na sodišču bodo iskali odgovor, ali je uničen posevek koruze pričakovan ali nepričakovan dogodek

Sredi septembra se bo na okrajnem sodišču na Ptuju začela tožba, v kateri odvetnik Jože Korpič iz Murske Sobote v imenu svojega varovanca, to je eden od kmetovalcev iz Moškanjec pri Ptuju, zahteva, da mu država izplača 6900 evrov odškodnine, ker so mu črne vrane lani spomladi uničile pet hektarjev velik posevek koruze. Korpič pravi, da bi lahko bila sodba precendenčna. Bo imela posledice tudi za soboški park, kjer marsikomu najedajo živce, nekoga so tudi napadle. 

vrane, škoda
Osebni arhiv
Škoda, nastala zaradi vran.

2. Za dva tisoč hektarjev kmetijskih zemljišč 3380 ponudb, zanje se znova poteguje tudi KG Lendava

Sklad kmetijskih zemljišč in gozdov je na Upravni enoti Lendava julija objavil ponudbe za zakup 1858 hektarjev kmetijskih zemljišč, ki jih je prej obdelovalo Kmetijsko gospodarstvo Lendava. Objava je vzbudila izjemno zanimanje. Kot smo poročali, je za 147 objavljenih sklopov, ki so zajemali različno število parcel ali skupaj več kot 1600, je prispelo kar 3380 prijav, in sicer od 10 pa vse do 39 ponudb za posamezni sklop. 

simbolična, njiva, polje, kmetijstvo, podeželje, bistrica, dron
Jure Kljajić
Fotografija je simbolična.

3. V Pomurju nekaj prijav o beračenju na javnem kraju. Sum, da gre za trgovino z ljudmi

Pomurski policisti so avgusta prejeli tri prijave o beračenju na javnem kraju pred trgovskimi centri. V Gornji Radgoni so izsledili državljana Romunije in mu izdali plačilni nalog. V takih primerih tudi preiskujejo, ali gre za organizirano beračenje ali trgovino z ljudmi. "Tujci, predvsem Slovaki in Romuni, običajno beračijo pred večjimi trgovskimi centri in trgovinami po celotnem Pomurju. Beračijo pa tudi Slovenci," pravi tiskovna predstavnica soboških policistov Suzana Rauš. 

parkirišče, nakupovalno-središče
Vestnik.si
Fotografija je simbolična.

4. Zakonca Domjan skupaj že 60 let

V družini Domjan iz Murske Sobote je bilo nedavno veselo, saj sta zakonca Vinko in Marija praznovala 60 let poroke. Leta 1964 sta sklenila zakonsko zvezo v cerkvi svetega Nikolaja v Murski Soboti, poročil ju je sedaj že pokojni pomožni škof Jožef Smej. 

zakonca domjan, diamantna poroka
Osebni arhiv
Vinko in Marija Domjan sta praznovala diamantno poroko. Foto Osebni arhiv

5. Ta podjetja se potegujejo za naziv po izboru bralcev

Vestnik in Pomurska gospodarska zbornica sta tudi letos pripravila akcijo Pomursko podjetje leta. Naše uredništvo je izbralo pet kandidatov, ki se potegujejo za naziv pomursko podjetje leta 2023 po izboru bralcev. Predstavili smo vam jih, zanje pa lahko glasujete preko glasovnice, ki jo najdete v časopisu, ali TU. Vsi, ki boste oddali svoj glas, se potegujete za vikend oddih v Termah Sveti Martin. 

ppl-2022, kipec, flat-land-44, pomursko-podjetje-leta-2022
Jure Kljajić
Tudi letos izbiramo najboljša pomurska podjetja.

top-5 vsebina branost