vestnik

Z dobrodelnim krofom obnovili streho

A. G., 2. 7. 2023
Lions klub Murska Sobota
Streha pred obnovo. Foto Lions klub Murska Sobota
Aktualno

V dobrodelni akciji podarjali krofe, zanje ste mnogi darovali prostovoljni prispevek.

Lions klub Murska Sobota je februarja drugič organiziral dobrodelno akcijo Dobrodelni krof. Najprej so na stojnici delili krofe in tako zbirali prostovoljne prispevke, potem pa na pustni torek krofe v zameno za dobrodelne prispevke dostavljali še podjetjem. Z zbranim denarjem so obnovili streho hiše ene od socialno ogroženih družin v Pomurju. 

»To pomlad nam res ni manjkalo dežja. Brezskrbnost v mojih mislih ob prijetnem škrabljanju po žlebovih in lenarjenju ob knjigi je zamenjala tesnoba ob spominu na zamakanje strehe in mokre strope v spalnicah otrok, katerih družina nima denarja, da bi popravila streho. Ob obisku pri njih vidim ljubezen in skrb, ki jo čutijo drug do drugega, ampak nekaj je šlo narobe. Zgodilo se jim je življenje. Člani dobrodelne Lions organizacije pomagamo. Nikoli ne bomo mogli rešiti vseh stisk in težav sveta, lahko pa rešimo ves svet nekoga. Hvaležni vam sporočamo, da smo člani Lions kluba Murska Sobota zgradili novo streho nad glavo družini, ki jo potrebuje in si jo zasluži,« je ob tem povedala članica Lions kluba Murska Sobota Mateja Hochstätter.

lions-klub-murska-sobota, streha, obnova, dobrodelni-krof
Lions klub Murska Sobota
Streha po obnovi. Foto Lions klub Murska Sobota

Vsi tisti, ki ste se pozimi odzvali na njihovo vabilo, da se posladkate z dobrodelnimi pustnimi krofi, ste pomagali zgraditi streho, saj so skupaj zbrali neverjetnih 8416 evrov. Akcijo je z donacijo opečne strešne kritine Tondach podprlo tudi podjetje Wienerberger, d.o.o., ki jim dom in hiša veliko pomenita. Delo so po posebej prijaznih cenah opravili zaposleni iz TtZ – Tesarstvo in Trgovina Zadravec, Alojz Zadravec, s. p., iz Beltinec, delovno akcijo so pomagali organizirati v Območni obrtno-podjetniški zbornici Murska Sobota, pomagali pa so tudi v podjetjih Saubermacher Slovenija in Kema Puconci.

»Največja zahvala pa še enkrat vsem sladokuscem, ki ste se posladkali z našimi dobrodelnimi krofi. Zgradili smo sladko streho. Dober občutek je neprecenljiv. Kot vedno, ko pomoč pride v prave roke, več dobimo, kot damo. Naj tudi vam naša novička ogreje srce,« je še dejala Mateja Hochstätter.

dobrodelnost lions-klub-murska-sobota