vestnik

Za Center Varaš milijon evrov sofinanciranja

vestnik.si, 29. 8. 2024
arhiv
Projekt je ocenjen na tri milijone evrov.
Aktualno

Občina Turnišče za gradnjo Centra Varaš – dom gasilcev, športa in kulture objavila javni razpis za izbiro izvajalca del. Večnamenski objekt pomemben za razvoj športa in potrebe občanov.

Občina Turnišče je za gradnjo objekta Center Varaš – dom gasilcev, športa in kulture v ponedeljek, 26. avgusta, prejela odločbo o odobrenem državnem sofinanciranju v skupni višini milijon evrov, s tem, da bo polovico tega denarja prejela letos, preostalo prihodnje leto. V sredo je tudi objavila javni razpis za izbiro izvajalca del.



Občina je projekt, katerega ocenjena vrednost je tri milijone evrov, prijavila na razpis za sofinanciranje investicij v športno infrastrukturo, ki ga je maja letos objavilo  Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Preostala potrebna sredstva bo zagotovila s prijavami na različne razpise ter v občinskem proračunu. »Ob vložitvi vloge smo kandidirali na sklop za sofinanciranje velikih investicij, in sicer milijon evrov sofinanciranja. Zadovoljni smo, da smo na razpisu dosegli potrebno število točk. Objekt bo pripomogel k boljši ponudbi na področju športa, k razvoju tega v Občini Turnišče in posledično k še večjemu številu registriranih športnikov. Zgradba, ki  je večnamenska, bo pomenila pridobitev za vse občanke in občane, posledično pa bomo s tem uredili tudi vaško jedro,« je izjavil župan Borut Horvat. 



Gradbeno dovoljenje je občina pridobila februarja 2022. Nov objekt, ki bo podaljšek stavbe nekdanje trgovine Rodovita, kjer je zdaj vadbeni center, bo dolg 90 metrov in širok 13 metrov oziroma 15 v delu, kjer je predvidena dvorana za prireditve. Gradnja bo potekala v treh fazah. Spodnji prostori bodo namenjeni gasilcem, v mansardi bodo dvorana, pisarne za društva in strelišče. Lokacija novega objekta bo tam, kjer se je pred nekaj leti takratnemu občinskemu svetu zdela neprimerna in so jo zavrnili. Primernejša lokacija naj bi bila na zemljiščih za Polanščekovo domačijo, vendar so potem od te odstopili, ko so gradnji nasprotovali najbližji sosedje.

občina-turnišče center-varaš sofinanciranje