vestnik

Župani z desnega brega Mure zaradi predstavitve ugotovitev poročila o poslovanju JP Prlekija ostro nad Leljaka

Vestnik.si, 24. 11. 2023
Vestnik.si
JP Prlekija
Aktualno

Župani in županji občin Apače, Gornja Radgona, Sveti Jurij ob Ščavnici, Križevci, Veržej, Ljutomer in Razkrižje so se odzvali na novinarsko konferenco radenskega župana Romana Leljaka.

V sporočilu za javnost so zapisali, da ugotavljajo, da je Leljak brez soglasja ostalih soustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija enoznačno interpretiral poročilo pregleda poslovanja javnega podjetja. "Od njegovih navedb se distanciramo in sporočamo, da je edino mesto za razreševanje težav znotraj sistema C in javnega podjetja Prlekija zgolj in samo na sejah sveta ustanoviteljic oziroma za skupno mizo z vsemi sogovorniki. Težav ne rešujemo z novinarskimi konferencami in in na družbenih omrežjih," so jasni. 

aleksander-kupljenik, občina-radenci
Rok Šavel
Roman Leljak in revizor Aleksander Kupljenik sta ugotovitve predstavila v torek.

Navedli so še, da so na zadnji seji sveta ustanoviteljic javnega podjetja, ki se je Leljak ni udeležil, sprejeli pomembne sklepe in zaveze v smeri reševanja težav sistema C. "V tej smeri si bomo prizadevali tudi v prihodnje - z ali brez Občine Radenci. Vsekakor je Občina Radenci neločljiv del sistema C in dobro bi bilo, da pristopimo h konstruktivnemu delovanju vseh partnerjev," so še zapisali. 

O tem, da je Leljak med drugim udaril z ultimati in pozval, naj računsko sodišče po vzoru Ceropa pregleda tudi Javno podjetje Prlekija, smo poročali TU

javno-podjetje-prlekija svet-ustanoviteljic odziv občina-radenci