vestnik

Po noči čarovnic je sledilo maščevanje z nožem 

ABE, 21. 2. 2019
Nataša Juhnov
Kriminalisti in policisti so kmalu po dogodku zavzeli središče mesta. 
Črna kronika

Policija je zaradi pretepa, ki se je med dijaki lani novembra vnel v središču Murske Sobote, ovadila dva mladoletnika. V sporu se je zabliskal tudi nož, dva najstnika sta takrat zaradi ran končala v bolnišnici.


Dva ovadena mladoletnika zaradi suma povzročitve lahke telesne poškodbe, eden vpleteni je kaznovan z globo zaradi nasilnega in drznega vedenja. Tak je policijski povzetek preiskave, potem ko so v ponedeljek, 12. novembra lani, okoli 13. ure v središču Murske Sobote med mladoletnimi dijaki zapele pesti, uporabil pa se je celo nož. Zdravniško pomoč v murskosoboški bolnišnici sta potrebovala dva najstnika.
Policija ni razkrila, zakaj sta se sprli dve skupini srednješolcev. Že kmalu po krvavem dogodku, ki je osupnil meščane, pa so se razširila ugibanja, da je med vpletenimi šlo za maščevanje zaradi dogodkov na zabavi ob lanski noči čarovnic v Rakičanu.To je po naših podatkih tudi ena od ugotovitev preiskave.

Tolp v mestu ni
Dogodek v središču mesta 12. novembra, ko se je med dijaki, ki so bili na poti iz šole, vnel pretep, ni poslabšal varnosti v mestu, pravi Damir Ivančić, direktor Policijske uprave Murska Sobota: »To ni pokvarilo moje ocene varnosti, po kateri v mestu živimo zelo varno, saj je šlo za nasilje med vrstniki, po vsej verjetnosti zaradi ljubosumja. Bi pa bilo seveda drugače, če bi v tem primeru šlo morebiti za spopad med tolpami, ki denimo trgujejo s prepovedano drogo. Tega za zdaj v Murski Soboti ni.«


»Najprej sem slišala kričanje, bilo jih je veliko, okoli 20. Eden je močno krvavel, vso hlačnico je imel okrvavljeno. Slekli so mu oblačila in mu nad rano naredili obvezo. Nato so hitro prišli policisti in reševalni avtomobil.« Tako je očividka, ki se je takrat povsem naključno znašla v središču mesta, doživela krvav obračun, v katerega so bili očitno vpleteni dijaki, ki so šli z ene od soboških srednjih šol na železniško postajo v Murski Soboti, da bi se odpeljali domov. Ko se je takrat pogovarjala z nami, je bila še vedno povsem pretresena, zato ji je kmalu zmanjkalo besed ob hudi izkušnji. Tudi drugi očividci divjanja dijakov sredi belega dne v strogem mestnem središču si še dolgo niso opomogli od tega, kar so videli.



Kriminalisti in policisti so kmalu po dogodku zavzeli središče mesta. Sledi krvavega obračuna so iskali tudi v zabojnikih za smeti, nekaj policistov je informacije zbiralo še drugod po mestu. Več mladostnikov so medtem v bliskoviti akciji s tukajšnje železniške postaje – ob 13.37 je tisti dan odpeljal vlak za Ljutomer, od koder so tudi vpleteni v obračun – odpeljali na Policijsko postajo Murska Sobota. Policisti, ki so na postajo prišli s kar osmimi avtomobili, so tam že preiskali neko dekle; tudi njo so odpeljali na postajo, še prej pa so ji nataknili lisice. Dobre tri mesece po dogodku pa so zdaj naposled sporočili svoje ugotovitve.


Preberite tudi: Celo hlačnico je imel krvavo in Vsak peti najstnik, ki zaide na kriva pota, tam tudi ostane.

temno pretep dijaki policija ovadba
Kaj zdaj berejo drugi