vestnik

Markoja srebrn in bronast na evropskem pokalu

Vestnik.si, 16. 7. 2024
Osebni arhiv
Robi Markoja na tekmah evropskega pokala v Arhusu.
Šport

Slovenski reprezentančni strelci so v Arhusu na Danskem en teden tekmovali na tekmah evropskega pokala s puškami velikega kalibra na 300 metrov. Med njimi je bil tudi član SD Štefana Kovača Turnišče Robi Markoja, ki se je vrnil z dvema medaljama in izboljšanim državnim rekordom.

"Šlo je za dvojni program evropskega pokala, tako da sem v šestih dneh nastopil na kar osmih tekmah, kar je predstavljalo svojevrsten izziv slehernemu tekmovalcu in smo bili vsi proti koncu že vidno iztrošeni," je strnil svoje misli Markoja po povratku v domovino.

strelstvo, robi-markoja, evropski-pokal, aarhus
Osebni arhiv
Robi Markoja na tekmah evropskega pokala v Arhusu.

Nastopil je v treh disciplinah: s puško proste izbire - 3 x 20 trojni položaj, s puško proste izbire - 60 leže in s standardno puško - 3 x 20 trojni položaj. V vseh je na določenih tekmah posegel po najvišjih rezultatih. Najboljšega je dosegel s puško proste izbire v trojnem položaju, kjer je s 590 krogi za dva kroga izboljšal državni rekord, ki ga je imel v lasti Rajmond Debevec. Sicer je svojil "le" srebrno kolajno, saj je enak vrhunski rezultat uspel tudi Švicarju Pascalu Bachmannu, ki je prav tako dosegel 590 krogov, a je bil boljši po zadetih notranjih desetkah. Bronasto medaljo je prejel še en Švicar, Gilles Dufaux, s 587 krogi.
S standardno puško v trojnem položaju 3 x 20 pa je Markoja s 586 krogi osvojil bronasto kolajno.
Po tem tekmovanju ima krajši premor v sezoni. Naslednji tekmovanji zanj bosta kontrolna tekma in državno prvenstvo z malokalibrsko puško konec avgusta na Pragerskem.

strelstvo, robi-markoja, evropski-pokal, aarhus
Osebni arhiv
Robi Markoja na tekmah evropskega pokala v Arhusu.

strelstvo robi-markoja evropski-pokal aarhus