vestnik

(FOTO) Ogrevanje Zamuda najboljše na spominskem turnirju v Ljutomeru

Vestnik.si, 4. 12. 2023
Arhiv kluba
Ogrevanje Zamuda.
Šport

Klub malega nogometa (KMN) Meteorplast je pripravil že 23. turnir v malem nogometu v spomin na prvega predsednika kluba Janka Makoterja. V dvorani ŠIC Ljutomer se je za visoke denarne nagrade in lepe pokale potegovalo 17 ekip iz Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Prvo mesto je osvojila ekipa Ogrevanje Zamuda iz Žihlave v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, drugo mesto je pripadlo ekipi Meteorplast A Ljutomer, tretje mesto pa moštvu Žar Mance Smederevo iz Srbije.

turnir, šic-ljutomer, janko-makoter
Arhiv kluba
Žar Mance Smederevo.

V polfinalu je Ogrevanje Zamuda z 2 : 1 ugnalo Meteorplast B, Meteorplast A pa je bil s 6 : 0 boljši od ekipe Žar Mance Smederevo. Tekmeca za tretje mesto sta izvajala kazenske udarce, s 3 : 1 pa je slavila ekipa iz Smedereva.
V velikem finalu je prvi polčas pripadel Ogrevanju Zamuda, ki ga je v vodstvo popeljal Bojan Klemenčič, v drugem polčasu pa je za izenačenje poskrbel Adrijan Trstenjak. Sledilo je izvajanje kazenskih strelov, kjer so več sreče imeli igralci moštva Ogrevanje Zamuda in zmagali s skupnim izidom 4 : 3.

turnir, šic-ljutomer, janko-makoter
Arhiv kluba
Pokal za prvo mesto.

Pokal za najbolj športno moštvo (fair play) je prejela ekipa Meteorplast B Ljutomer, najboljši vratar na turnirju je bil Tjaž Lovrenčič (Meteorplast A Ljutomer), najboljši igralec Rok Šnofl (Ogrevanje Zamuda), najboljši strelec pa Uroš Nikolić (Žar Mance Smederevo) s šestimi zadetki. Pokale najboljšim je podeljeval predsednik KMN Meteorplast Saša Makoter.

turnir, šic-ljutomer, janko-makoter
Arhiv kluba
Prehodni pokal.

turnir-v-malem-nogometu meteorplast-šic-bar šic-ljutomer janko-makoter