vestnik

Robi Markoja zmagal na kontrolnem tekmovanju na Pragerskem

Vestnik.si, 27. 8. 2024
Arhiv društva
Robi Markoja.
Šport

Na Pragerskem je potekalo 3. kontrolno tekmovanje v streljanju s puškami in pištolami malega kalibra. To je bilo zadnje letošnje kontrolno tekmovanje, predstavljalo pa je tudi generalko pred državnim prvenstvom, ki bo ta konec tedna na istem strelišču.

Vročina je v veliki meri vplivala na nekoliko nižje rezultate, kljub zahtevnim pogojem pa je Robi Markoja iz Strelskega društva (SD) Štefana Kovača Turnišče slavil v obeh disciplinah. 
V streljanju z malokalibrsko puško je zmagal s 623,3 krogi. Drugi je bil Rajmond Debevec (SD Olimpija) s 621,0, tretji Avguštin Maučec iz Športnega društva (ŠD) Črenšovci s 612,6 in četrti Dušan Janez Ziško iz SD Kolomana Flisarja Tišina s 608,7 krogi.
V trojnem položaju je Markoja dosegel 576 krogov, na drugo mesto se je uvrstil Jernej Adlešič (SD Trzin) s 557 in na tretje mesto Günther Grün iz Športnega strelskega društva (ŠSD) Radgona s 550 krogi. Četrti je bil Turniščan Primož Seršen (546).

strelstvo, pragersko, kontrolno-tekmovanje, robi-markoja
Arhiv društva
3. kontrolno tekmovanje na Pragerskem.

V streljanju s pištolo je bil najboljši Blaž Kunšek iz SD Mrož Velenje (542), peto mesto je zasedel Avguštin Horvat iz SD Štefana Kovača Turnišče (497). 
strelstvo robi-markoja pragersko kontrolno-tekmovanje