vestnik

Tekma med nasprotnikoma Ljutomera v 3. SNL vznemirila mednarodni stavniški trg

Robert Balantič, EkipaSN, 14. 4. 2023
Pixabay
Fotografija je simbolična.
Šport

Med zimskim premorom je prvenstvo na tretjeligaškem vzhodu zaznamovala odločitev vodilnih mož Krškega Posavja, da ekipa izstopi s tekmovanja. Kljub temu, da poteka zanimiv boj za vrh lestvice, to za ligo ni dobra reklama. Žal pa to v še večji meri velja za domneve evropske mreže stavnic, da se je nedavno ob robu tekme Videm – Cirkulane z vplačili dogajalo nekaj neobičajnega. To je kakopak vzbudilo pozornost ...

V 18. prvenstvenem krogu 3. SNL – vzhod je Videm gostil Cirkulane. Bilo je 2. aprila. Gostitelji so v nedeljskem dopoldnevu pred 150 gledalci z zmago 2:0 (0:0) upravičili vlogo favorita. Sodeč po pogledu na lestvico vlogo velikega favorita, v drugem polčasu sta se med strelce vpisala Patrik Vidovič in Rene Čuš. Potemtakem se ni zgodilo nič presenetljivega ali pretresljivega, a zato bo še toliko bolj odmevala informacija, da je dvoboj vsaj malce vznemiril mednarodni stavniški trg. Domačega pač ne, saj Športna loterija Slovenije dvoboja ni imela v svoji ponudbi.

Ekipa SN poroča, da je iz zelo zanesljivega vira dobila potrditev, da je spopad varovancev Gorazda Černile in Damjana Vogrinca deležen pozornosti evropske mreže stavnic, ki so med vplačili zaznale neobičajno dogajanje. Najprej dve uri pred začetnim žvižgom sodnika Blaža Bezjaka, ko je kvota za uspeh domače zasedbe padla z 2,1 na 1,8, potem pa v uvodnem delu obračuna v zgolj eni minuti z 1,83 na 1,33, kar je bila anomalija, ki je vzbudila največ dvomov. Posledično so se ustrezne službe podale v lov za dodatnimi koristnimi podatki, ki bi morda razsvetlili 'prižig alarma'. Gre za popolnoma interno preiskavo. Organi pregona bi se vključili šele, če bi na površje priplavalo dovolj sicer težko dokazljivega gradiva za sprožitev kazenskega postopka. O možnosti takšnega scenarija za zdaj ni indicev, so zapisali pri edinem slovenskem športnem časniku ter dodali, da je treba ob tem jasno in glasno poudariti, da vse to seveda še ne pomeni, da je bil izid prirejen.

Nikogar ne obtožujemo morebitne vpletenosti v nečedne posle, kaj takega nam ne pride niti na misel. Predstavili smo le dejstva, ki so pri lastnikih nekaterih stavnic povzročila privzdignjene obrvi. O tem, kako se bo zgodba razpletla, lahko le ugibamo. Ne izključujemo niti možnosti, da je šlo zgolj za takšna in drugačna naključja, so še opozorili.

3.-snl stavniška-afera