vestnik

Konec prekletstva domačega terena: Mura - Aluminij 1 : 0

Vestnik.si, 4. 11. 2023
Martin Metelko
Mura - Aluminij.
Šport

V 15. krogu prve lige sta se v Fazaneriji pomerila šesta Mura in predzadnji Aluminij. Za gostitelje je bil to trenutek resnice, da pokažejo privržencem, ali je bil niz šestih tekem brez zmage na domačem igrišču res samo nesrečen slučaj ali pa je v njihovi ekipi nekaj hudo narobe, ko igrajo doma. Tekmo ste lahko spremljali z nami.

Mura: Mihelak, Sadriu, Cottrell, Maruško kap., Tripi, Maroša, Jurišić, Trontelj, Brkić, Morris, Shabanhaxhaj. Trener: Vladimir Vermezović. 

Aluminij: Petek, Kosi, Subarić, Zeljković, Pečnik, Martić kap., Jagić, Jovan, Jovanović, Baskera, Susso. Trener: Robert Pevnik. 

Srečanje vodi Denis Šabanagić iz Ljubljane.

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

1: Začetek tekme. 

11: Nevarna situacija pred golom Mure: Trontelj je z glavo podal nazaj do Mihelaka, ki pa je že pred tem stekel iz vrat, a je s hitrim posredovanjem vendarle uspel zaustaviti žogo in preprečiti morebiten avtogol. 

24: Po podaji Kosija z leve strani z glavo strelja Susso, vendar precej mimo vrat.

27: Situacija pred vrati Aluminija, ki je bila videti nevarnejša, kot pa je bilo v resnici: po prostem strelu Jurišića z leve strani je žoga prišla na desno do Trontlja, ki je podal na glavo Maroše, ta pa podaljšal do Morrisa pred vrati, ki je streljal prav tako z glavo, a prek vrat, ob tem pa je bil tudi v prepovedanem položaju. 

29: Rumeni karton Jovanović. 

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

32: Lepo se je sedaj Maroša v ozadju otresel svojih čuvajev in podal daleč naprej do Shabanhaxhaja, a je žoga vseeno prej končala v rokah Petka. 

43: Nevaren prodor in podaja Sussa po levi strani, vendar je bil Mihelak na pravem mestu.

45: Končno en pravi strel proti vratom: žogo si je na levico nastavil Cottrell in sprožil, vendar mimo desnega zgornjega kota vrat Aluminija.

45: Konec prvega polčasa. 0 : 0.

Prvi polčas bi lahko ocenili s staro nogometno prispodobo: "veliko prometa, malo učinka." Predvsem velja to za Muro, ki je imela večjo posest žoge in skušala skombinirati kakšne nevarne akcije, a ji ni uspel noben strel v okvir vrat, enako pa velja to tudi za Aluminij. Enostavno je bilo preveč napak in napačnih podaj, čeprav igralcem ne gre očitati truda, da bi si pripravili kakšen nevaren strel. Vendar sta za zdaj obrambi obeh ekip še zelo zbrani. 

muraaluminij
Arhiv kluba
Mura : Aluminij.

46: Začetek drugega polčasa. 

51: Po prekršku Jagića nad prodirajočim Jurišićem je Mura imela prosti strel v nevarni coni, a je Maroša sprožil naravnost v živi zid.

53: GOOOL 1 : 0 Filippo Tripi! Zasluženo vodstvo domačih glede na njihovo stopnjevanje pritiska v drugem delu. Jurišić je izvedel kot z desne strani, žogo je na prvi vratnici z glavo podaljšal Maroša, na drugi vratnici pa jo je Tripi prav tako z glavo zabil v mrežo. To je njegov prvoligaški prvenec v črno-belem dresu. 

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

59: Dvojna menjava pri Aluminiju: Matić in Katuša namesto Baskere in Kosija. 

61: Cottrell je pred robom kazenskega prostora nastavil žogo Shabanhaxhaju, ta pa je skušal z rafiniranim strelom, vendar meril mimo vrat.

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

64: Rumeni karton Matić. 

65: Jurišić iz prostega strela v živi zid. 

66: Brkić je na levi strani podal nazaj do Shabanhaxhaja, ta pa je močno streljal, a za malo mimo vrat. 

67: Dvojna menjava pri Muri: Kous in Jovićević namesto Cottrella in Brkića.

70: Nevarna akcija po prodoru in podaji Jovićevića, a je bil strel Kousa v zadnjem hipu blokiran. 

72: Zdaj pa nevarna akcija Aluminija, ki jo je po podaji Jagića s strelom prek vrat sklenil Jovanović. 

73: Rumeni karton Trontelj, ki bo moral počivati v naslednjem krogu. 

75: Kar dvakrat je bilo vroče v kazenskem prostoru Mure, a gostje vseeno niso uspeli priti do nevarnega strela. 

78: Dolg predložek Pečnika z leve strani, pred vrati so črno-beli pozabili na Jovanovića, ki pa je z glavo streljal visoko prek vrat.

79: Sodnik je sedaj pogledal skozi prste Jovanoviću, ki je grdo pohodil Tripija, ima pa že rumeni karton. 

81: Strel Maruška z daljave, a naravnost v naročje Petka. 

82: Močan strel Katuše, po katerem je žoga drvela proti mreži Mure, a jo je v zadnjem hipu čez vrata izbil Trontelj. 

84: Dvojna menjava pri gostih: Gorenak in Bilyi namesto Jagića in Jovanovića. 

87: Spet podobna situacija kot na prejšnjih tekmah: Mura je zbita v svoj kazenski prostor, sreča za zdaj pa je, da igralci Aluminija niso dovolj spretni, da bi prišli do zares nevarnega strela. 

89: Potrdila se je naša prejšnja ugotovitev: Bilyi je po dolgem teku prišel neoviran do strela, a je poslal žogo visoko prek vrat. 

90: Samo tri minute dodatka. 

91: Rumeni karton Tripi. 

92: Po podaji Bilyija iz prostega strela z leve strani z glavo strelja Susso, vendar ni dobro zadel žoge in jo je poslal mimo vrat.

93: Menjava pri Muri: Spasojević namesto Maroše.

93: Sreča in vnovično opozorilo za Muro: po visoki podaji je Matić pred vrati v padcu z zunanjim delom stopala žogo spravil mimo Mihelaka v mrežo, a gol ne velja, saj je bil v prepovedanem položaju.

94: Konec tekme. 1 : 0.

mura, aluminij, fazanerija
Martin Metelko
Mura - Aluminij.

Mura je končno prekinila prekletstvo domačega igrišča v tej sezoni in v sedmi tekmi na Fazaneriji vendarle dosegla prvo zmago. A le za las, saj je bila v zadnjem delu dvoboja spet pod velikim pritiskom in spustila žogo v svojo mrežo, vendar je pri tem na njeno srečo šlo le za prepovedan položaj. Je pa treba razumeti, da so teh zadnjih dvajset minut črno-beli odigrali z določenim krčem, da se jim spet ne bi zgodilo kaj takšnega kot na prejšnjih dveh srečanjih. Drugače so imeli na tej tekmi skupno gledano večjo posest žoge, več poskusov napadalnih akcij in več strelov proti vratom ter so seveda tudi enkrat zadeli, medtem ko Aluminij uradno ni sprožil niti enega strela v okvir vrat Mure. To je bil vsaj prvi korak na poti iz krize, vendar pa še ni razlog za veliko veselje, saj je vprašanje, kako bi se vse skupaj razpletlo, če bi bil na drugi strani kakšen kakovostnejši nasprotnik, kot pa je Aluminij. Vendar na koncu najbolj šteje to, da so tri točke ostale v žepu domačih. 

muraaluminij2
Arhiv kluba
Mura : Aluminij.

plt 15.-krog mura aluminij