vestnik

Rezultati iskanja

V Ljutomeru na ogled redki in dragoceni križi

Limoški križi in njim podobni lokalni primerki iz srednjega veka so bili znani po vsej Evropi. Na ogled do 16. maja.

Futsal: Meteorplast U19 v finalu državnega prvenstva

Klub malega nogometa Meteorplast Šic bar iz Ljutomera bo v svojo letošnjo zbirko dodal še eno medaljo.

Rokoborba: Cener in Žigo tretja v Sarajevu

Člani Rokoborskega društva Sobota so se udeležili 17. mednarodnega turnirja Sarajevo Cup v Bosni in Hercegovinim na katerem je nastopilo 95 tekmovalcev iz 17 klubov in šestih držav.

To so največje naložbe letošnjega leta v Občini Hodoš

Svetniki Občine Hodoš so na zadnji seji sprejeli odlok proračuna občine za leto 2024, v katerem so prihodki predvideni v višini nekaj manj kot 919 tisoč evrov in odhodki v višini nekaj manj kot 1,1 milijona evrov, od tega je nekaj manj kot 373 tisoč evrov investicijskih odhodkov.

Na cestah vse več motoristov, zato velja še posebna previdnost

Na območju PUMS je bilo med letoma 2019 do 2023 4191 prometnih nesreč, v katerih je bilo udeleženih 105 voznikov motornih koles.

(FOTO) Najbolj znan slovenski pohodnik ob novi avanturi na postanku v Moravskih Toplicah

Slovenski popotnik Oliver Tič, bolj znan kot Oli the Walker, si je na poti okoli sveta privoščil postanek v Prekmurju.

Vrata DOŠ I Lendava bodo iz preventive zaprta, prisoten bo varnostnik

Iz Občine Lendava so danes sporočili, da so v luči nedavnih dogodkov in z namenom zagotavljanja varnosti v šolskem okolju na podlagi varnostnih tveganj sprejeli nekatere varnostne ukrepe za Dvojezično osnovno šolo I Lendava.

ZOTKS podelila priznanja tistim, ki prispevajo k razvoju tehnične kulture

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je opravila redno letno skupščino.

(FOTO) V soboški galeriji na ogled izbor del iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak in dela Marka Zorovića

V Galeriji Murska Sobota so sinoči odprli novi razstavi. V mali galeriji si je mogoče ogledati izbor del iz stalne zbirke Galerije Ante Trstenjak Ljutomer, v drugem delu galerije in na balkonu pa razstavo slik in dela na papirju Marka Zorovića. Na novinarski konferenci sta kustosinja Irma Brodnjak Firbas in direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Vesna Laissani predstavili sodelovanje med soboško in ljutomersko galerijo. V Murski Soboti je na ogled izbor slik več avtorjev, med njimi so Dubravko Baumgartner, Katja Bernarik Sudec, Matej Čepin, Dušan Fišer, Zlatko Gnezda, Zdenka Golob, Endre Gönter, Samuel Grajfoner, Zdenko Huzjan, Anja Jeršič Jakob, Vladimir Potočnik in Vladimir Potočnik ml., Dejan Prša, Mitja Stanek, Jože Šubič in Žarko Vrezec. Direktor soboške galerije Robert Inhof je nato predstavil še Zorovićevo delo. V njegovih slikah vidi metaforo človeškega sveta in iskanje izgubljenega smisla. Od leta 2012 se na Zorovićevih slikah začne pojavljati in razvijati motivika pobiralcev smeti in težaškega dela na mestnih deponijah, kar izhaja iz njegove lastne izkušnje dela na deponiji. Več o razstavah v naslednji številki Vestnika.

Policisti posredovali zaradi grožnje, izsiljevanja in ponarejenega denarja

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali dve prometni nesreči z materialno škodo, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru in tri povoženja divjadi.