vestnik

Rezultati iskanja

Projektu Prostofer se pridružuje še ena pomurska občina

Prevozi se bodo začeli izvajati 8. julija.

Murin trener verjame, da lahko Slovenija na torkovi tekmi pripravi presenečenje

Slovenija bi si glede na dosedanji predstavi na evropskem nogometnem prvenstvu zaslužila napredovanje v osmino finala, je ocenil nekdanji slovenski reprezentant Tonči Žlogar. Anglija bo v zadnjem krogu trd oreh, a trener Mure ocenjuje, da presenečenje glede na vse ni izključeno.

Izvaja se zatiranje ameriškega škržatka, iz Pomurja na okuženem območju 22 občin

Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin vinogradnike opozarja, da je za preprečevanje širjenja zlate trsne rumenice nujno zatiranje ameriškega škržatka z ustreznimi fitofarmacevtskimi sredstvi.

Pomurski šoli združili moči pri učenju mladih o odnosu do okolja

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) in Srednja šola za gostinstvo in turizem (SŠGT) Radenci sta sodelovali v projektu Zelen.kom, ki je namenjen izboljševanju prilagodljivosti, odpornosti in odzivnosti na trajnostni razvoj.

Vlada podaljšala nadzor na mejah do 21. decembra

Vlada je z odlokom podaljšala nadzor na mejah s Hrvaško in Madžarsko za šest mesecev oziroma do vključno 21. decembra. Odlok bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu. Notranji minister Boštjan Poklukar je sicer že konec maja napovedal, da bo Slovenija do 21. decembra podaljšala nadzor.

(FOTO) Radenska občina ob prazniku podelila plakete in priznanja

V amfiteatru v Radencih je bila je bila slavnostna akademija ob občinskem prazniku Občine Radenci.

(FOTO) Najmlajši uživali v zanimivi španski predstavi

Na grajski ploščadi je bila v sklopu festivala Soboški dnevi predstava za otroke z naslovom Strambotik kabaret. Izvedba jo je španska skupina Rauxa, za katero so značilne manipulacija predmetov, klovnada in nenavadne lutke. Osrednja lika sta najmlajše povabila na dinamično izkušnjo, ki so jih izvajale lutke, od glasbenih do cirkuških nastopov do dresure papirnatih živali. Fotografije Aleš Cipot.

(FOTO) Žan Serčič navdušil v Radencih

V Radencih so v sklopu praznovanja občinskega praznika in Radenskega poletja pripravili koncert priljubljenega pevca Žana Serčiča. Mladenič je privabil številčno občinstvo, ki je z njim pelo in plesalo. Na odru se je predstavila tudi skupina Tempo, obiskovalci pa so lahko uživali v volu na žaru. Fotografije Dani Mauko.

(FOTO) Klapska zasedba in legendarna skupina privabili množico

V mestnem parku sta sinoči na festivalu Soboški dnevi na odprtem odru nastopili skupini Ka te trga in Redamancy, zatem je ušesa obiskovalcev z ubranim petjem pobožala Klapa Kampanel, za njimi pa je na oder stopila še legendarna zasedba Parni valjak. Opolnoči je na glavnem odru nastopil še DJ Hari, na grajskem dvorišču pa Urban & 4. Fotografije Aleš Cipot.