vestnik

(TOP 5 na vestnik.si) Te vsebine so vas v minulih dneh najbolj pritegnile

Vestnik.si, 15. 7. 2024
Vestnik.si
Najbolj brane vsebine na vestnik.si.
Aktualno

Ste jih spregledali? Preberite jih zdaj.

1. Opuščena gostilna bi lahko postala dom za starejše

V minulem tednu vas je najbolj zanimala namera Doma starejših Rakičan, da v Tropovcih vzpostavi enoto doma. Na seji občinskega sveta Občine Tišina je beseda namreč tekla o tem, da bi se gostilna, ki že dalj časa ne obratuje, v prihodnjih letih preuredila v dom za starejše občane. 

Tropovci, gostilna verban
Vestnik
V nekdanji gostilni bi lahko uredili dom za starejše.

2. Stečajni upravitelj JP Prlekija nalil več litrov čistega vina: »Če bi živel na območju Ljutomera, bi si 31. 7. naredil večjo zalogo pitne vode«

Borut Soklič, stečajni upravitelj Javnega podjetja Prlekija je sklical novinarsko konferenco in na njej nanizal nekaj bolečih argumentov, zaradi katerih bi morali zazvoniti vsi alarmi glede zagotavljanja oskrbe s pitno vodo. 

jp-prlekija, javno-podjetje-prlekija, borut-soklič
Rok Šavel
JP Prlekija

3. Smrtno se je ponesrečil 67-letnik, ki je čelno trčil v voznico na nasprotnem pasu

Pretekli četrtek se je v Stari Novi vasi zgodila prometna nesreča. 67-letni voznik osebnega avtomobila je med vožnjo iz smeri Ljutomera v smeri Radenec v blagem desnem ovinku zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v voznico osebnega avtomobila, ki se je pravilno pripeljala po nasprotnem pasu. Voznik je na kraju nesreče umrl. 

448950466_786437217037816_3980413053003795878_n
PGD Ljutomer
Do tragične prometne nesreče je prišlo v naselju Stara Nova vas.

4. Na Otoku ljubezni kuhali tekmovalci MasterChefa

Zavod za turizem, kulturo in šport Beltinci je na priljubljeni turistični točki Otok ljubezni pripravil kulinarično doživetje s kuharji desete sezone šova MasterChef Slovenija. V glavni vlogi je bila Prekmurka Blanka Erniša, ki je k sodelovanju povabila še sotekmovalca Dano Ilić in Domna Beribaka. 

blanka-erniša, kulinarično-doživetje, otok-ljubezni, masterchef-slovenija, dana-ilić, domen-beribak
Vanesa Jaušovec
Kulinarično doživetje s kuharji 10. sezone MasterChef Slovenije

5. V lendavski industrijski coni zagnali 11-milijonsko naložbo 

Začela se je gradnja 2500 kvadratnih metrov velike proizvodne hale za potrebe podjetja Mobitex. To se je pred desetimi leti usmerilo v kovinsko dejavnost ter začelo proizvodnjo velikih in zahtevnih jeklenih konstrukcij, z naložbo, vredno več kot 11 milijonov evrov, pa bodo pomembno razširili možnost strojne obdelave, rezkanja, struženja, vrtanja kovinskih kosov večjih gabaritov. 

mobitextemelje24
arhiv podjetja
Temelji več kot dva tisoč kvadratnih metrov velike proizvodne hale

top-5 vestnik.si vsebina najbolj-brano