vestnik

Rezultati iskanja

Zlata ponev Pomurja 2017 Gostilni Rajh

Komisija je ocenila tri izbrane gostilne v Pomurju, ki spoštujejo tradicionalno, uvajajo sodoben način priprave, ponujajo sezonske jedi in uporabljajo pretežno lokalne surovine – Največ točk Gostilni Rajh

Z dvema promiloma za volanom

Madžarskemu tovornjakarju je bila izrečena globa v višini 1.500 evrov in je še dobil kazen 18 kazenskih točk v cestnem prometu

Biti sam in biti osamljen ni isto

Trikrat toliko starih ljudi živi danes v Evropi, kot jih je živelo v času njihove mladosti. Pa vendar znanstveniki ugotavljajo, da so bolj kot starejši ljudje osamljeni mladi med 18. in 25. letom.

Dobrote iz zelja na Goričko privabile množico

Na 15. Kapüstnem dnevu v Šalovcih je dišalo je po segedinu, zeljnem retašu, zeljnih krpicah, pa tudi zeljni musaki in celo zeljni pici.

Ruske risanke videlo več kot 200 prleških šolarjev

Splošna knjižnica Ljutomer tudi ob Tednu otroka sodeluje z Ruskim centrom iz Maribora. Za prleške šolarje in vrtičarje so pripravili teden ruskih risank iz prejšnjega stoletja. 

Na "Trezinon senji" bosta pestri kulinarična in rokodelska ponudba

Ceste bodo zaprte od enih ponoči, organizatorji svetujejo, da avtomobile parkirate zunaj mesta in v središče pridete z mestnim avtobusom

Najslabša cesta v mestni občini

Že letos bodo cesto pregledali, v prihodnjem letu pa bodo začeli s sanacijo

Šahovske lige: obračun pomurskih predstavnikov

V hotelu Diana v Murski Soboti so bila odigrana prva tri kola prve slovenske šahovske članske lige in druge članske lige vzhod. Domača Radenska Pomgrad se je pomerila tudi z lendavsko Rokado in Gornjo Radgono.

Razstava Foto kluba "Prosto"

Tretja letošnja klubska fotografska razstava šestintridesetih barvnih in črno belih fotografij večjega formata na temo »Prosto« je nasledila predhodni razstavi na temo »Detajl« in »Murska Sobota, naše mesto«.

Tikve, koče, cuke, dinje, kurbus ...  vse za prste obliznit!

Sprva so jih nezaupljivi Evropejci uporabljali kot hrano za živino, danes pa so buče del mnogih vrhunskih jedi. Ker so okusne, lahko prebavljive in bogate s hranili.