vestnik

Ti prispevki so bili najbolj brani v letu 2023

I. B., 1. 1. 2024
Vestnik.si
Kaj je najbolj pritegnilo vašo pozornost?
Aktualno

Preverili smo, katere vsebine so vas v minulem letu najbolj pritegnile.

Od politike, kmetijstva, popularnega življenja do vsakodnevnih tegob in uspešnih Pomurcev. Tako bi lahko na kratko opisali seznam vsebin, ki so vas najbolj zanimali. Poglejmo podrobneje. 

V letu 2023 je naše bralce pretresla vest o slovesu dolgoletne ravnateljice, soboške mestne svetnice in predsednice Društva upokojencev Murska Sobota Angele Novak.

1. Umrla je Angela Novak

b13aa30e577e45bfceb705bcb620892d
Nataša Juhnov
Angela Novak.

Odmeval je končan pritožbeni postopek na višjem delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani, v katerem sta nekdanja uslužbenca Policijske uprave Murska Sobota Boris in Laura Žibrat izpodbijala sodbo oddelka delovnega sodišča, v kateri sta izgubila tožbi, ko sta tožila ministrstvo za notranje zadeve oziroma policijo, naj ju vzamejo nazaj v službo. Izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi sta prejela zaradi uporabe domnevno lažnega PCT potrdila med covidčasom. 

2. Starša podpredsednice Svobode upravičeno odpuščena. Zdaj jima bodo sodili še za kaznivo dejanje

simbolična, policijska-uprava-murska-sobota, policija, gregorčičeva, arhitekta-novaka
Jure Kljajić
Slika je simbolična.

Pri vrhu najbolj branih novic je bila tudi napoved spremembe pokojninske novele, ki izboljšuje položaj delovnih invalidov in vdovcev.

3. Višja pokojnina za ovdovele osebe?

7d86b8eefbc6a0bda90e1120479092fe
Pixabay
Fotografija je simbolična.

Precej zgražanja javnosti je bilo ob zapisu radenskega župana Romana Leljaka, ko je med ujmo, ki je prizadela našo regijo, na facebooku okrcal radgonske gasilce, češ da so v Radencih predolgo čakali na njihovo pomoč, čeprav občina sofinancira gasilski avto v Gornji Radgoni. 

4. Leljak na dan neštetih intervencij udaril po gasilcih. Ti mu odgovarjajo, sram vas je lahko

DSC_9805
MV
Roman Leljak

V pokrajini ob Muri je pridelovalcem buč lani ponagajalo seme. Ta niso vzklila, poljedelce pa je šokiral pogled na prazna olja. 

5. Bučno seme ni vzklilo, v nič je šlo več kot tisoč hektarjev njiv. Kmetje se pripravljajo na na pravne postopke

polje, buče, franc-küčan
Rok Šavel
Težave z oljnimi bučami

Veliko pozornosti je pritegnil prispevek, v katerem smo pisali o nezavidljivi situaciji Pomurca. Pričakoval je zaposlitev v odranskem podjetju Carthago, a je namesto telefonskega klica s povabilom na prevzem oziroma podpis pogodbe o zaposlitvi prejel sporočilo, da ga ne bodo zaposlili. V prejšnji službi je ravno zaradi zagotovila o novi zaposlitvi dal odpoved, naposled pa ostal brez dohodkov in zdravstvenega zavarovanja. 

6. Pričakoval je zaposlitev v Carthagu, po dogovoru dal odpoved v prejšnji službi, nato pa obljubljene zaposlitve ni dobil

carthago, odranci, avtodomi
Jure Kljajić
Carthago

Ksenija Horvat, ki izvira iz Prekmurja in ki smo jo imeli leta 2023 tudi v izboru Vestnikove osebnosti Pomurja, je bila izbrana za direktorico Televizije Slovenija. 

7. Prekmurka bo vodila Televizijo Slovenija

ksenija-horvat
Miran Juršič
Ksenija Horvat

Brez politike ne gre, saj je tudi pričanje nekdanjega prvega moža slovenske policije Boštjana Lindava na seji preiskovalne komisije o političnem vmešavanju v delo policije in drugih državnih organov v vas vzbudilo veliko radovednost. Predvsem, ker je dejal, da ni razlik med političnimi pritiski na delo policije v času vlade Janeza Janše ali Roberta Goloba. »S tem, da so eni to naredili po vojaško, drugi pa naredijo tako, da veliko in lepo govorijo, a delajo pa isto,« je izpostavil. 

8. Lindav z odgovorom Zrimu razblinil mit o razlikah med Janšo in Golobom

boštjan lindav
Marko Vaupotič / M24
Boštjan Lindav

Zanimala vas je še karierna pot Martine Šebök, mlade nevrokirurginje, ki je pred sedmimi leti zapustila Slovenijo in se preselila v Švico. Rodne Domanjševce je zamenjala za Zürich, kjer je na eni najstarejših in najbolj cenjenih nevrokirurških klinik na svetu od novembra lani specialistka nevrokirurgije.

9. Mlada Goričanka deluje na švicarski kliniki. Nevrokirurgija zanjo ni služba, ampak strast

martina-šebök, nevrokirurginja, domanjševci, zurich
Osebni arhiv
Martina Šebök

Čisto brez koronavirusa tudi v letu 2023 ni šlo. Virus ostaja prisoten, prevzem v jesenskih in zimskih dneh je bilo zaradi covida-19 tudi več sprejemov v soboško bolnišnico. 

10. V bolnišnici zaradi porasta hospitaliziranih covidnih bolnikov prepovedani obiski 

simbolična, dron, murska-sobota, južna-obvoznica, drevored, krožišče, cesta, polja, sbms, bolnišnica
Jure Kljajić
Slika je simbolična.

Pritegnila vas je tudi zgodba bralke, ki je pri eni od turističnih agencij rezervirala tedenski oddih v hrvaškem letovišču. Ponudba je zajemala all inclusive storitve in dve povezani sobi s pogledom na morje. Toda v terminu rezervacije teh sob ni bilo na voljo. Sprejela je sobo z dodatnima ležiščema, ob prihodu pa se je kalvarija stopnjevala. Družina je bila deležna postane hrane, v bazenu pa jih je pričakala umazana voda. Tako smo ob tem poudarek dali pravicam potrošnikov in temu, kako postopati v primeru nezadovoljstva s turistično namestitvijo. 

11. Ko dopust postane nočna mora: Od postane hrane do umazane vode v bazenu. Kaj lahko zahteva potrošnik?

hotel, dopust
Vestnik.si
Na dopusti ni bilo vse tako, kot bi moralo biti.

Luigi Mendez je v svojem rojstnem kraju Trujillu spoznal Pomurko, ki je v južnoameriški državi Peru otroke učila angleščino. Zaljubila sta se in preselil se je v Slovenijo. Spoznajte njegovo zgodbo. 

12. Perujec v domovini spoznal Pomurko, se zaljubil in ji sledil v Slovenijo 

maša-rus, peru, slovenija
Osebni arhiv
Ljubezen ga je popeljala v Slovenijo.

Vsako leto se na seznamu najbolj branih znajdejo tudi ljubezenske zgodbe. V naši rubriki Rekla je DA vas je v letu 2023 najbolj navdušila tista, ki jo pišeta Petra in Timi Botjak. 

13. Rekla je DA: Ko jo je zasnubil na božični večer

rekla-je-da, poroka, petra-in-timi-botjak
Osebni arhiv
Poroka Petre in Timija Botjaka.

Ob spremembah, ki doletijo državljane, se je pomembno informirati. To ste dokazali tudi s kliki na prispevek o odločbah Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije, s katerimi je upravičence obveščala, da so odslej njeni zavarovanci tudi za obvezno zavarovanje za dolgotrajno oskrbo.

14. Odločbe za dolgotrajno oskrbo že v poštnih nabiralnikih. To je vse, kar morate vedeti

zzzs
Marko Vavpotič/M24.si
Lani je ZZZS za nadomestila za bolniške odsotnosti namenil skoraj 700 milijonov evrov.

Kot hišica iz kart se je v primeru javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan pričela rušiti po ugotovljeni goljufiji na enem izmed projektov v okviru programa Erasmus. 

15. Goljufija že nosi posledice: Jevškovo ministrstvo ni podpisalo pogodb za odobrene projekte RIS Dvorca Rakičan

dvorec-rakičan, ris
Marina Vrbnjak
Dvorec Rakičan

Zahvaljujemo se vam, da nas spremljate in berete in vam obljubljamo, da bomo za vašo informiranost skrbeli tudi v letu 2024. 

najbolj-brane-vsebine vestnik.si klikanost